Petter Emanuelsson kramas om efter att ha gjort 1–0 borta mot Djurgården. Till slut vann Luleå med 4–3 efter straffar.
Petter Emanuelsson kramas om efter att ha gjort 1–0 borta mot Djurgården. Till slut vann Luleå med 4–3 efter straffar.

Sätt Djurgården på motsatt planhalva och Luleå blir ett vinnarlag igen.Efter en galen avslutning, med tre mål på 57 sekunder, kunde norrbottningarna vinna bortamötet med 4–3 efter straffar. Johan Harju blev segerskytt och såg till att Luleå tog sjunde raka segern över Djurgården.

– Vi går bort oss på tekningar två gånger i slutet och det är lite tråkigt. Men så här i efterhand kan man skratta åt det, sade Luleåtränaren Stefan "Skuggan" Nilsson efter dramat på Hovet.

Luleå ledde tre gånger utan att kunna stänga matchen. Två gånger under matchens sista 68 sekunder.

Daniel Brodin kvitterade till 2–2 för Djurgården efter 18.52 sedan hemmalaget tagit ut målvakten. Luleåbacken Brendan Mikkelson såg ut att avgöra när han gav gästerna ledningen för tredje gången i matchen med bara 20 sekunder kvar – men Djurgården kom tillbaka en gång till.

Matt Anderson styrde in 3–3, hans andra mål för kvällen, i numerärt överläge bara nio sekunder senare.

"Overkligt"

– Det var ett nästan overkligt scenario, sade Djurgårdstränaren Robert Ohlsson som ändå kunde känna sig nöjd med att Djurgården tog sig ur matchen med en poäng.

Efter en mållös förlängning blev Johan Harju ende målskytt i straffläggningen. Luleåmålvakten Joel Lassinantti tog Djurgårdens samtliga tre straffar.

Segern var Luleås sjunde raka seger över Djurgården. Laget vann samtliga fyra möten i fjol och avslutade säsongen innan med att vinna två raka matcher i slutspelskvalet, play in.

– Det är nog lite historiskt. Hovet har alltid varit lite av en andra hemmaplan för oss tack vare att vi har så mycket supportrar som kommer hit och stödjer oss, det ger energi i gruppen, sade "Skuggan".

Emanuelsson två mål

Luleås två första mål gjordes av nye Petter Emanuelsson, tillbaka efter två säsonger i Nordamerika.

Luleå ligger kvar på sjätte plats, medan Djurgården bara har två segrar och ligger på elfte plats i tabellen. Powerplayspelet är fortfarande för dåligt. Trots ett mål mot Luleå är Djurgården fortfarande sämst i serien med två mål på 21 numerära överlägen.

Till nästa match väntas offensive backen Linus Hultström, tillbaka från ett misslyckat NHL-försök i Florida, vara spelklar.

– Han är en fantastisk skicklig back som gör sina medspelare bättre. Han kommer att hjälpa oss med powerplay- och passningsspelet, sade Ohlsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset