Daniel Radcliffe.
Daniel Radcliffe.

Harry Potter är en stor beundrare av magi och trollkonster. Men han är inte förtjust i 3 D-bio.

Warner Brothers struntade i planerna på att göra senaste Harry Potter-filmen i 3 D. Nu säger självaste Harry Potter att han är glad för det beslutet. Daniel Radcliffe, som spelar trollkarlen, tycker inte heller att den kommande filmen bör göras i 3 D.
– Om någon film inte behöver en gimmick, är det de här, och för mig är det vad 3 D är. Det bidrar inte med något till storyn, säger han i en intervju.

I dag har senaste Harry Potter-filmen premiär och länge tänkte filmbolaget göra en 3 D-version. Eftersom filmen inte är inspelad med det i åtanke skulle arbetet göras i efterhand.

Men de planerna avbröts alltså och nu kommer ingen 3 D-version av filmen. För intäkterna är 3 D-versionen viktig, det låter filmbolagen ta mer betalt, och publiken verkar vara beredd att betala, skriver Associated Press, AP.

Det ser därför ut som att avslutande delen i Harry Potter-sagan kommer att komma i 3 D. Ett beslut som alltså inte Daniel Radcliffe är helt nöjd med. Själv tycker han att "Inception" är årets visuellt snyggaste film.
– Det dödar 3 D-argumentet för mig, säger han till AP.
– "Avatar" såg fantastisk ut, men inte mer fantastisk än "Inception". Jag tror inte att teknik kan ersätta en story, och det är så 3 D ibland används, fortsätter han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset