Hanna Rothelius, 27, tröttnade på nidbilden av att feministiska tjejer förtrycker män i kampen för jämställdhet. Då slog hon tillbaka på Twitter med hashtaggen #tjejerförtrycker som snabbt blev viral.

Privat

Hanna Rothelius hashtaggen blev snabbt bland de mest använda i Sverige.

​​ Den feministiska bloggaren och podcastprofilen Hanna Rothelius, 27, Stockholm, drog igång en storm på mikrobloggen Twitter efter att hon en gång för alla fått nog av kommentarer om att det i själva verket är tjejer som förtrycker män. Allting började med att hon använde hashtaggen #tjejerförtrycker till ett inlägg med den ironiska undertonen att tjejer förtrycker män genom att vägra ha sex med dem. Några timmar senare hade hashtaggen blivit bland de mest använda i hela landet.

►LÄS MER: 10 tweets som visar att Göran Hägglund är roligast på Twitter

– Jag använder ironin för att visa på hur absurt ett sådant påstående är. För mig är det så tydligt att det förhåller sig tvärtom, säger Hanna Rothelius.

En av dem som twittrat skriver: "#tjejerförtrycker när vi pratar lite för högt och tar lite för mycket plats. Och fyfan för att säga emot."

►LÄS MER: Kyrkans svar på Twitter om apokalypsen: Ska höras basuner först

En annan användare skriver: "#tjejerförtrycker när de kräver kondom vid sex."

– Det är många som hakar på. Det är en ständig diskussion på Twitter med antifeminister och troll, så det finns nog ett uppdämt behov av att peka på att det här är absurt och det måste ni kunna inse, säger Hanna Rothelius.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset