Alla saker i Hassans förråd slängdes på tippen.
Alla saker i Hassans förråd slängdes på tippen.

Två veckor efter att Hassan Ragragui, 30 år, flyttat till Västerhaninge upptäckte han att hela förrådet blivit tömt. Allt var borta. ”Vissa grejer går inte att ersätta, som bilder på barnen”, säger han.

I mitten av april flyttade Hassan Ragragui till en lägenhet i Västerhaninge som han hyr av Akelius. Först fick Hassan bara nyckel till bostaden, inte till förrådet, så han bad en granne öppna upp förrådet så att han kunde bära in saker som inte fick plats i lägenheten.

Två veckor senare fick han förrådsnyckeln på posten av Akelius och gick ner till förrådet för att lägga in fler saker. Då gjorde han den bisarra upptäckten att hela förrådet var tomt. Ingenting fanns kvar, något som Hem & hyra också har skrivit om.

– Först var jag ganska lugn och tänkte att jag bara kunde hyra ett släp och hämta alla saker igen, men när jag ringde Akelius sa de att de slängt allt på soptippen. Då blev jag helt knäckt, säger Hassan Ragragui.

Bland sakerna som skrotats var sängar, cyklar och sparkcyklar. Men det är inte det som är det värsta.

– Jag tänker mest på grejerna som inte går att ersätta, som bilder på barnen när de var små. Det kommer jag aldrig att få tillbaka, säger Hassan Ragragui.

LÄS MER: Hyresvärden dumpade hans saker på tippen

Akelius förklarar sitt agerande med att de trodde att det var den förra hyresgästen som struntat i att tömma förrådet. De har bett Hassan att räkna ihop värdet på sakerna som kastades för att komma med ett ersättningsanspråk.

– Jag bad om 36 000 kronor och det var inte ens hela summan. Först erbjöd de 15 000 och sen 20 000, men det finns inte en chans att jag tar det. Det handlar inte om pengar, utan att de ska ta ansvar för sitt misstag, säger Hassan Ragragui.

Henrik Källåker är regionchef på Akelius Stockholm och han tycker att situationen är beklaglig.

– Det är tråkigt att förrådet tömdes av misstag, men han ska få ersättning. Vi för diskussioner om ersättningsanspråket, men är inte klara med det ännu, säger han.

LÄS MER: Inbrottstjuv länsade 20-tal källarförråd inför stambyte

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset