Eleverna som stod för anti-gay-dagen kännetecknades med att ha flanellskjortor.
Eleverna som stod för anti-gay-dagen kännetecknades med att ha flanellskjortor.

En skola i Pennsylvania har fått stor uppmärksamhet efter att flera elever organiserat en anti-gay-dag.

Den så kallade anti-gay-dagen ordnades av ett 30-tal studenter på McGuffy high school i Pennsylvania.

Det gjordes som ett svar till ”Day of Silence”, en dag som sedan 2001 uppmärksammar den mobbing som sker mot HBTQ-personer i USA, skriver Huffington post.

Day of Silence hölls den 17 april. Men under dagen så hade en grupp studenter uppmanat till protest. Svaret kom nästa dag.

Då bar mellan 30 till 50 personer flanellskjortor och hade skrivit ”anti-gay” på sina händer, rapporterar WPXI-TV, som en protest mot Day of Silence.

– De hade en tyst, väldigt respektfull dag. Och sen kom de till skolan på torsdagen till en organiserad motattack, säger Kathy Cameron, ordförande i styrelsen för Washington County Gay Straight Alliance, till Buzzfeed.

Personerna skrev också bibelord på skåpen hos de elever som de identifierade som lesbiska, homosexuella, transsexuella eller bisexuella. I vissa fall blev det till och med bråk mellan de som hade flanellskjortor och de som stöttade Day of Silence.

Kathy Cameron säger till Buzzfeed att de som organiserade motattacken verkade väldigt nöjda med sin aktion och publicerade leende bilder på sociala medier.

►LÄS MER: Pizzeria fick fyra miljoner i stöd för anti-gay-uttalande

– Vi kom till skolan på torsdag och såg massor av folk i flanellskjortor och vi kunde inte förstå varför, säger 16-åriga Zoe Johnson till Buzzfeed.

Hon blev kallad ”dyke” och ”faggot”, vilket skulle kunna översättas till ”lebb” och ”bög”.

– Folk blev puttade på och fick lappar på sina skåp. De kallade oss allt hemskt du kan tänka dig, säger Zoe Johnson.

Enligt WPXI-TV fanns det också en ”lynchlista” på personer som de i flanellskjortor skulle ta itu med.

Officiella kommentarer från skolan har varit sparsmakade. Men en föreståndare för skolan, Erica Kolat, sa i ett uttalande att anklagelserna och trakasserierna är något som skolan är medveten om.

”Vi verkar för att se till att alla barn kan växa och lära i en trygg och stödjande miljö fri från diskriminering”, sa hon i uttalandet till WPXI-TV.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset