Det har spekulerats vilt kring hur Brexit skulle kunna komma att påverka inspelningarna av Game Of Thrones. Nu kan alla fans slappna av. HBO säger nämligen i ett uttalande att Brexit inte kommer att påverka.

I fredags stod det klart att Storbritannien röstat ja till att lämna EU. Ett resultat som kommer att påverka både Storbritannien och resten av världen. Enligt Reuters kan Brexit göra så att stora TV- och filmbolag inte längre kommer vilja spela in filmer och serier i Storbritannien. Detta eftersom landet inte kommer ha tillgång till EU-stöd i form av finansiering. 

På internet har det spekulerats mycket kring vilken effekt Brexit kan komma att ha på HBOs serie Game Of Thrones eftersom delar av serien spelas in på Nordirland. Nu kan alla fans slappna av.

Enligt Reuters ska HBO ha sagt att de inte räknar med att resultaten av EU-folkomröstningen kommer ha någon materiell effekt på HBOs produktion av Game Of Thrones. HBO ska också ha sagt att de tidigare finansierat inspelningar på Nordirland med hjälp av EU-medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden men att de under de senaste säsongerna inte gjort det. Inspelningarna finansieras nu istället av Storbritannien och en nordirländsk fond NIS (Northern Ireland Screen). 

Förra säsongen hade serien 20 miljoner tittare per avsnitt och enligt Entertainment Weekly har varje avsnitt i Game Of Thrones en budget på 10 miljoner dollar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje Brexit