Högsta domstolen (HD) skärper domen i ett uppmärksammat våldtäktsfall.
Högsta domstolen (HD) skärper domen i ett uppmärksammat våldtäktsfall.

Det var en grov våldtäkt även om männen tvingade sig på kvinnan "i tur och ordning". Det konstaterar nu Högsta domstolen som skärper straffet för en av männen.

I ett mål om en mycket uppmärksammad våldtäkt norr om Varberg i mars förra året, skärpte i dag Högsta domstolen en av domarna. En av männen som i hovrätten dömdes för våldtäkt får sitt straff skärpt till grov våldtäkt och fängelse i fem år. Skälet till skärpningen menar HD är att kvinnan utsattes för övergrepp av båda männen även om de begicks var för sig.

Kvinnan hade följt med männen i deras bil efter ett krogbesök i Göteborg och våldtogs på en rastplats. Hon var berusad och var i stunder utslagen, konstaterar domstolen. Det utnyttjade männen som begick olika sexuella handlingar mot henne.

En av männen är ännu oidentifierad. Han dömdes såväl i tingsrätt som hovrätt för grov våldtäkt. Den andre mannen, där HD nu fastställt att brottet är att anses som grovt, döms även för narkotikabrott,

– Det känns såklart väldigt bra. Det var läskigt att överklaga till HD eftersom vi inte visste om det skulle gå. Det känns bra att få det samhälleliga och det rättsliga på sin sida, och att man blir hörd, säger kvinnan efter domstolsutslaget, till Radio Halland.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset