Jag kan inte komma på någon annan som har varit lika dominant som s1mple, skriver Emil "Heaton" Christensen.

StarSeries i Kiev avgjordes i helgen och precis som jag tippade på förhand blev det en hemmaseger för Natus Vincere. Men lika mycket som Na’Vi vann så var det en ren och skär uppvisning av världens bästa spelare just nu: Aleksander ”s1mple” Kostyliev.

Det kommer kanske inte som en överraskning.

Vi har sett 20-åringens briljans i flera år. Få spelare har varit så bärande för sina lag som s1mple har varit för Na’Vi. Men han har också haft problem med jämnheten och inte sällan har vi sett honom ”tilta” i både mindre och större matcher.

LÄS MER: HeatoNs pappalycka: ”I sommar får vi en liten flicka”

Nu verkar alla bitar ha fallit på plats.

I Kiev spelade s1mple totalt 19 kartor och noterades för plusstatistik på samtliga. När turneringen var över låg hans snittrating på 1.47. Han vann fler enskilda rundor åt sitt lag än någon annan spelare och hade bäst rating i finalen.

Behöver jag tillägga att han blev turneringens MVP?

I min bok är Aleksander ”s1mple” Kostyliev inte bara världens bästa spelare just nu. Jag kan inte komma på någon annan som har varit lika dominant, än vad 20-åringen är för tillfället. Det är fascinerande hur han har en förmåga att alltid titta åt rätta håll och positionera sig rätt. Att vara världens bästa sniper och samtidigt en av världens bästa med rifle är lika imponerande. Den enda som är i närheten av 20-åringen för tillfället är Nikola ”NiKo” Kovac – och det är bara när NiKo har en av sina bättre dagar.

LÄS MER: Metro Esport Awards flyttar till Globen – nu släpps biljetterna

I övrigt fick vi ett kvitto på att NRG Esports är att räkna med i framtiden.
Deras laginsats var förmodligen den bästa sett över hela turneringen – men i finalen lyste orutinen igenom när de stundtals såg rädda ut. En viktig läropeng för det nordamerikanska laget som vi garanterat kommer att få se mer av.

Och till sist: Kan vi komma överens om att det här turneringsformatet är det överlägset bästa?

Ett Swiss-system där alla matcher spelas i bäst av tre kartor.
För mig är det helt otroligt att stora turneringar fortfarande låter den första matchen avgöras i bäst av en karta. Med fler kartor får vi bort slump-faktorn – rätt lag går vidare till slutspel – och dessutom får vi mer e-sport att titta på.
Arrangören får fler klipp att sprida och allt som allt blir det mer action.
En kombination som gör spelare, fans och turneringen till vinnare.

LÄS MER: Chockvärvningen: Lekr0 går till svenska rivalen efter petningen

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset