Fnatics fiasko i CS:GO-majorn bäddar för stora förändringar beroende på resultatet i WESG.
Fnatics fiasko i CS:GO-majorn bäddar för stora förändringar beroende på resultatet i WESG.

I Sverige har vi 15-20 riktigt duktiga talanger och det borde räcka för att ha två starka elitlag. Så svårt borde det inte vara, skriver Emil "HeatoN" Christensen.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag hade tänkt berätta om varför Sveriges två bästa CS:GO-lag – Ninjas in Pyjamas och Fnatic – behöver få in nya förstärkningar i sina laguppställningar.

Nu har NiP redan agerat.

Veckans stora nyhet är att William ”draken” Sundin återvänder till laget som stand-in för Dennis ”dennis” Edman. NiP var tvungna att dra sig ur WESG på grund av personliga skäl och orsaken är att Dennis inte har orkat med det tuffa tävlingsschemat.

Jag önskar honom snabbt tillfrisknande.

TITTA: Premiär för Metro Esport Update som samlar veckans bästa nyheter från esporten 

Samtidigt tror jag att NiP kan få ett rejält uppsving med spelarbytet. Laget kommer visserligen från sin bästa majortävling på flera år, men det var tydligt att Dennis fick kämpa för att hålla siffrorna uppe. För NiP:s del så kommer man aldrig att kunna slåss om en majortitel utan en riktig AWP-spelare.

Om du tittar på de bästa AWP-spelarna i världen så bidrar de inte bara med rena frags – de håller motståndarnas försvar ständigt oroliga och tvingar ut rökgranater och flashgranater. Med sin rörlighet öppnar de upp ytor för andra spelare att briljera.

Med den här uppställningen har Ninjas in Pyjamas alla möjligheter att vinna en majortitel.

Det är ingen hemlighet att personkemin inte fungerade mellan draken och övriga lagkamrater i den förra uppställningen. Jag både tror och förväntar mig att han har kommit till bukt med sina problem och nu kommer att utvecklas till den stjärnspelare han har potential att bli.

LÄS MER: Dennis drabbad av utmattning – draken gör comeback i NiP

Med den här uppställningen har Ninjas in Pyjamas alla möjligheter att vinna en majortitel.

Att Fnatic åkte ut direkt i Katowice och nu tvingas kvala till nästa major måste ses som ett stort fiasko. På pappret är laget talangfullt och mångsidigt. Men om man tittar på resultaten så är det någonting som inte stämmer. Min känsla är att killarna inte klickar med varandra. Det verkar råda tveksamheter i spelet, både offensivt och defensivt. Laget åker till WESG som regerande mästare och får man inte bitarna på plats så behöver någonting förändras ganska snart.

Min bestämda åsikt är att lagen inte behöver titta utanför Sverige för att hitta rätt spelare.

Svensk Counter strike är förmodligen sämre än någonsin på elitnivå.

Min bestämda åsikt är att lagen inte behöver titta utanför Sverige för att hitta rätt spelare.

I Sverige har vi 15-20 riktigt duktiga talanger och det borde räcka för att ha två starka elitlag. Det handlar bara om att bygga rätt mix av spelare och få spelarna att fungera tillsammans även utanför spelet.

Så svårt borde det inte vara.

LÄS MER: Klädföretag hånas efter lansering av ”esport-klänning”


Annons:

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset