När planen på Olympia stormades gick både Henrik och Jordan Larsson fram till supportrarna, som slet av Jordan Larsson matchtröjan. Arkivbild.
När planen på Olympia stormades gick både Henrik och Jordan Larsson fram till supportrarna, som slet av Jordan Larsson matchtröjan. Arkivbild.

Helsingborg anmäls till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd för bristande säkerhetsarbete i samband med kvalmatchen mot Halmstad.Däremot riskerar inte Henrik Larsson att straffas.

– Jag menar att Helsingborg borde ha haft en långt mer omfattande säkerhetsorganisation på plats under matchen, med hänsyn till att det funnits en känd risk, helt enkelt att den här situationen skulle kunna uppstå om det blev det här resultatet, säger riksombudet Artur Ogelid till Expressen.

Tränaren Henrik Larsson riskerar dock inte att straffas för att han gick bort till dem som invaderade planen.

Förbundet skriver på sin webbplats att Larsson, som nu har avgått efter kvalförlusten, inte har anmälts av matchdelegaten. Däremot omnämns han i matchdelegatens rapport, tillsammans med spelaren och sonen Jordan Larsson och klubbdirektören Mats-Ola Schultze, eftersom de inte följde den säkerhetsansvariges direktiv om vad man ska göra efter slutsignalen.

"Detta är en intern fråga för HIF", skriver Svenska fotbollförbundet.

Helsingborgs IF och polisen jobbar på att identifiera de maskerade personer som bidrog till våldsamheter och oroligheter efter matchen, bland annat genom att ta sig in på planen. Hittills har HIF identifierat och stängt av fem personer av ungefär 20.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset