Djurgårdens Michael Olunga förvärrade krisen för Helsingborg.
Djurgårdens Michael Olunga förvärrade krisen för Helsingborg.

Helsingborg balanserar på slak lina.Tre poäng hade behövts hemma mot Djurgården, som blev laget som tog dem.Stockholmarna vann med 2–1, båda målen av Michael Olunga.

Helsingborgs manager Henrik Larsson är i sin kanske värsta fotbollskris sedan han spelade i Feyenoord på 1990-talet. Då som ung spelare, nu som tränare för det lag där han slog igenom i allsvenskan 1993. Han sade så här om matchen. Kortfattad som vanligt:

– Vi mötte ett bra lag som var bra från start och så gav vi bort deras 1–0 mål.

Och visst det var ett riktig schabbelmål. Målvakten Tomer Chencinski var på utflykt utanför straffområdet och Michael Olunga kunde sätta 1–0 i öppet mål.

Det kan bära rakt ner i superettan för HIF som varken spelade desperat, på chans eller tog just chansen att fixa en seger. Den hade behövts. Men det var tamt hela vägen till slutsignalen. Nu är Gefle ett steg närmare den kvalplats som Helsingborgs IF parkerar på.

Henke Larsson fick frågan om han har energi nog att fortsätta sitt jobb?

– Ja, svarade han kort.

Hur gör du?

– Ja, (djup suck) bra fråga. Just nu har jag bara dagens match i huvudet.

Falkenberg borta på söndag. Vad säger du om den?

– Kan jag få svara på den frågan på lördag är jag glad och tacksam.

HIF:s mittback Peter Larsson nickade in 1–1. Men det halmstrået håll bara en halvminut. Då gjorde Olunga sitt och Djurgårdens andra mål, en nick till 2–1.

Hemmalaget hade en bra period i mitten av första halvlek men fick som sagt inte in bollen. Djurgården dominerade och efter Alexander Faltsetas ribbskott kom lagets ledningsmål. Och senare alltså tvåan som definitivt sänkte HIF.

Djurgårdens tränare Mark Dempsey var så där lagom nöjd.

– Vi kontrollerade matchen, och visade viss kvalitet. Det känns bra att vi är på vinnarstigen igen, sade han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset