I ett nafs gick både pengar och spritkokare upp i rök när det började brinna hemma hos 54-åringen utanför Lund. I ett kassaskåp fanns nästan en miljon i sedlar och om det var oklart om pengarna var svarta förut så är de i alla fall det nu.

Polisen

Det var tidigt förra året som mannen kom hem och kände brandlukt. Lukten kom ifrån tvättstugan och han larmade Räddningstjänsten som kom och släckte branden, rapporterar Sydsvenskan. Huset spärrades av eftersom det fanns risk att branden skulle sprida sig, men det gjorde den aldrig och avspärrningarna hävdes.

Dessvärre, för 54-åringen, kom även polisen till platsen. En av poliserna kände spritdoft från tvättstugan och när patrullen kom in fann de sju stora tunnor med över 800 liter mäsk. På gården hittades dessutom hundratals tomma plastdunkar, enligt Sydsvenskan. 

I bränneriet fanns också ett kassaskåp med massor av brand- och vattenskadade sedlar. Totalt rörde det sig om 931 500 kronor som mannen sa att han hade sparat under en lång tid.

Mannen erkänner förberedelse till sprittillverkning men trots att mycket pekar på en storskalig och affärsmässig sprittillverkning nekar han. 

54-åringen klarade sig med dagsböter motsvarande 30 000 kronor och ett villkorligt straff.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset