Enligt Hemköp själva är misstaget ett resultat av den mänskliga faktorn.
Enligt Hemköp själva är misstaget ett resultat av den mänskliga faktorn.

Under nästan en veckas tid har Hemköp i Mall of Scandinavia i Stockholm sålt rostbiff som trots att den var märkt som "svenskt kött" egentligen var från Tyskland. Det rapporterar Aftonbladet.

Under nästan en veckas tid har Hemköpsbutiken i gallerian Mall of Scandinavia i Solna utanför Stockholm sålt tysk rostbiff som felaktigt märkts som svensk. Det rapporterar Aftonbladet.

 LÄS MER: Nu kan du äta en odlad hamburgare – för bara 100 kronor

 

Den felaktiga märkningen ska bara röra butiken i Solna. Anledningen varför är enligt Aftonbladet att man beställt ett för stort parti av rostbiffen varav man införde en kampanj med extrapris i delikatessdisken. I samband med detta sattes en skylt med märkningen "svenskt kött" upp, någonting som alltså inte stämmer.

Enligt Hemköp själva är misstaget ett resultat av den mänskliga faktorn.

– Det är den mänskliga faktorn som har felat. En av medarbetarna har skrivit fel på skylten. Det har blivit fel, men efter det uppdagades har den tagits bort. Så det är inget medvetet fusk, hon som skrev skylten trodde att köttet var svenskt, säger Claes Salomonsson, tillförordnad presschef på Hemköp, till Aftonbladet.

Hemköp är inte säkra på hur mycket av det felaktigt märkta köttet som sålts men menar att den som känner sig lurad kan få ersättning.

– Då tycker jag man ska gå tillbaka till butiken för kompensation eller byta till något annat, säger Salomonsson.

► LÄS MER: WWF: Här är köttet som är okej att äta

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa