Yosue Joel Rios, 25, greps misstänkt för förstörelse av egendom.
Yosue Joel Rios, 25, greps misstänkt för förstörelse av egendom.

Hemlöse Yosue Joel Rios, 25, behövde ett ställe för att kunna plugga. Då byggde han en grotta i en park – en grotta som upptäcktes av parkens besökare och som nu har förstörts.

Det var förbipasserande som upptäckte den drygt fyra meter djupa grottan i parken Van Dyck Park i Virginia, USA, inte alls långt ifrån den lokala polisens högkvarter, rapporterar NBC Washington.

Ingången till grottan var täckt med plywoodskivor och löv. Det var uppenbart att grottan var byggd för att fungera som ett hem.

– Jag har aldrig sett någonting liknande, säger polisens talesperson Natalie Hinesley till NBC.

►LÄS MER: Nu är mysteriet med den hemliga tunneln löst

Grottan hade både sovrum och vardagsrum och polisen hittade böcker och papper som såg ut att vara hemuppgifter från skolan.

– Han pluggade olika ämnen, såg det ut som, säger Natalie Hinsley.

Och till slut hittade man grottans skapare. Yosue Joel Rios, 25, greps av polisen i söndags. Han är nu misstänkt för förstörelse av annans egendom. NBC har pratat med en besökare till parken där hemlöse Yosue Joel Rios byggde grottan.

– Han gjorde någonting som de flesta inte gör. Han tog verkligen ett steg för att förändra sitt liv och skapade ett eget litet hem där han kunde plugga.

Grottan har nu förstörts.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset