De brittiska turisterna var på svensexa i den spanska turiststaden Benidorm.
De brittiska turisterna var på svensexa i den spanska turiststaden Benidorm.

En grupp britter på svensexa i Spanien fick en hemlös man att tatuera in brudgummens namn i sitt ansikte. Tilltaget får nu stark kritik.

En grupp britter på tillfälligt besök i spanska Benidorm har väckt liv i debatten om vissa britters stökiga beteende på semesterdestinationer.

De brittiska turisterna ska ha förmått en hemlös man att tatuera in brudgummens namn i sin panna i samband med en svensexa. Mannen ska ha fått motsvarande tusen kronor i kontanter i utbyte mot ansikstatueringen, skriver The Guardian.

LÄS MER: Turist fast i Dubai efter påstått tafs på bar

Nu möter tilltaget stark kritik.

– På en mänsklig nivå så är det här avskyvärt. Det är hemskt att utnyttja en utsatt persons situation för att man själv vill ha det lite kul, säger Karen Maling Cowles, VD för en brittisk företagarorganisation i Benidorm, till The Guardian.

Facebook-bild väckte ilska

Bilder på den hemlösa mannen, i ögonblicket då han tatuerades med brudgummens namn, lades ut på tatueringsstudions Facebook-sida samma kväll, men plockades senare ned efter kritiska kommentarer.

Bland kommentarerna gick bland annat att läsa ”jag hoppas att bruden vet vilken typ av man hon snart ska gifta sig med, och att hon har tid att reflektera över det” och ”skamligt”.

Svensexan ägde rum i den spanska turiststaden Benidorm. Foto: IBL

Vill väcka debatt

Karen Maling Cowles hoppas nu att en bredare diskussion om brittiska turister i utlandet kan väckas på allvar.

– Vi måste börja titta på varför den här sortens beteende finns. Varför är det okej att göra precis vad man vill när man är på semester?

LÄS MER: Allt fler européer sura på turister

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset