Nästan 1 000 gånger ska mannen ha åkt utan giltig biljett.
Nästan 1 000 gånger ska mannen ha åkt utan giltig biljett.

En hemlös man i Danmark ska ha åkt tåg utan giltig biljett vid 928 tillfällen. Därför krävs han på motsvarande 870 000 svenska kronor av danska tågbolaget DSB.

Under sex års tid ska den hemlösa mannen ha tjuvåkt på tågen i Danmark. Det har fått tågbolaget DSB att ledsna. Nu anklagar de honom för att ha åkt tåg olovligt vid hela 928 tillfällen, rapporterar Ekstrabladet.

Därför krävs han på motsvarande 870 000 svenska kronor på grund av förlorade biljettintäkter samt kontroll- och fakturaavgifter. Dessutom riskerar han fängelse.

►LÄS MER: Hennes 12-årige son glömdes bort i tågvagn – satt inlåst i två timmar

DSB kallar det för det största biljettsvindleriet någonsin, men de förväntar sig inte att den hemlöse mannen ska kunna betala den stora summan.

– Vi behandlar alla våra kunder lika och förhåller oss varken till var de arbetar eller bor. Om man inte har en giltig biljett, då skriver vi ut en bot. Betalar man inte den så driver vi in boten utifrån de möjligheter vi har, säger Aske Wieth-Knudsen, chef för affärsutveckling på DSB, till Ekstrabladet.

Den anklagade skulle upp i rätten tidigare i veckan. Men myndigheterna lyckades inte lokalisera mannen och kunde därför inte berätta det för honom.

LÄS MER: Barnens dödslek: Siste man framför tåget vinner

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset