Här är hundarna som söker nya hem. Och de som haft tur och fått ett. Föreningen Hundar utan hem anordnade i går en hundträff i Hagaparken för att matcha ihop hundar med nya ägare.

I Irland ses enligt föreningen hundar som konsumtions-varor och tiotusentals överges varje år. Många av dem kommer till Sverige för att få chansen att leva vidare. 

Carina Olsson är ordförande för föreningen Hundar utan hem, har tre egna hundar och jobbar
febrilt med att hjälpa fler.

– Vi hjälper alla hundar som behöver ett hem att hitta det. Vi avlivar aldrig en hund som vi tagit in i föreningen, så länge som den är frisk, säger hon.

Susanne Westerberg var en av många hundentusiaster på plats i går. Hon har adopterat tre hundar och tre katter, och är sugen på att hjälpa ytterligare en hund.

Vad känner du när du ser alla hundar utan hem?

– Att jag vill ta hem allihopa. Men det går ju tyvärr inte, så det får räcka med tre tills vidare.

På föreningens hemsida kan man se alla hundar som finns ute för adoption. I väntan på nya familjer bor de i jourhem och innan de blir omplacerade går de nya ägarna igenom en process med intervjuer, hembesök och träffar med hunden.

Irland är förskonat från sjukdomar som rabies och kan därför tas in i Sverige utan samma kontroll som hundar från kontinenten.

Baloo med sin tillfälliga matte.

Marie Tranberg med Gucci.

Amanda Melin med sin bordercollie  Molly.  

Susanne Westerberg har adopterat hundarna Elsa, Nalle och Elvis under de senaste två åren. ”Jag har tagit hand om två  hundar när jag var liten, så jag tror att det är därför jag adopterar i stället för att köpa från en kennel. Det känns väldigt  bra.   att ge dem ett bra hem.”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset