Kate McClute och Johnny Bobbitt.
Kate McClute och Johnny Bobbitt.

Johnny Bobbitt, den hemlöse mannen som köpte en dunk bensin till en främmande kvinna för sina sista pengar, har blivit rikskänd i USA. Efter att en nätinsamling till mannen dragit in mer än tre miljoner kronor vill Bobbitt nu hjälpa andra, skriver ABC News.

Kate McClure var på väg från Philadelphia när hon fick bensinstopp, något som Metro tidigare har skrivit om.

När hon parkerade längs motorvägskanten och steg ut ur bilen kom en hemlös man fram till henne. Först blev hon orolig, men mannen sa åt henne att sätta sig i bilen och låsa dörrarna. Sedan försvann han för att efter en stund återvända med en dunk bensin. Den hemlösa mannen, Johnny Bobbitt, berättade för kvinnan att han tömt plånboken och lagt sina sista 20 dollar på bensinen.

Kate McClure, som inte hade pengar på sig, lovade att komma tillbaka senare och återbetala honom.

LÄS MER: ”Hemlös man skänkte sina sista slantar – fick miljoner tillbaka”

I en nätsamling på Gofundme har McClure i skrivande stund dragit in mer än 377 000 dollar, över tre miljoner kronor, till Bobbitt. Fler än 12 000 människor har bidragit till pengasumman.

Målet McClure och hennes pojkvän satte upp från början var 10 000 dollar.

Bobbitt, tidigare marinsoldat och utbildad ambulansförare, säger att han är överväldigad av människors generositet.

– Jag hämtade bensin till henne för att få henne tillbaka på vägen. Jag tänkte inte något om det. Jag förväntade mig inte något i gengäld. Det var så jag fick pengarna till att börja med – från andra människor. Jag ville ge tillbaka. Jag kan inte bara ta och ta och inte ge tillbaka, säger han till Good Morning America.

Utöver att hitta någonstans att bo och kanske köpa en begagnad lastbil funderar nu Bobbitt över vad han ska göra med pengarna.

– Jag vill förändra mitt liv, men det har redan hänt nu. Jag behöver tid till att fundera över det hela. Jag vill bara göra det rätta, säger han och tillägger att han planerar på att donera en del av pengarna till organisationer som hjälper folk i nöd.

– Jag har fått dessa pengar för att bli hjälpt. Varför inte hjälpa andra människor i liknande situationer eller människor som aktivt hjälper andra i olika situationer?, säger han.

LÄS MER: ”Hemlös man tjuvåkte tåg – krävs på 870 000 kronor”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset