Enligt en hemligstämplad polisrapport finns det kopplingar mellan flygplatspersonal på Arlanda och kriminella nätverk.
Enligt en hemligstämplad polisrapport finns det kopplingar mellan flygplatspersonal på Arlanda och kriminella nätverk.

Enligt en hemligstämplad polisrapport arbetar ”flera individer med kriminella kopplingar” på strategiska positioner på Arlanda flygplats, skriver Expressen. Personal på flygplatsen kopplas till mc-gäng, kriminella nätverk och radikaliserade grupper.

Det finns, enligt polisrapporten från september 2018, anmärkningsvärt många kopplingar mellan personal som jobbar på flygplatsen och kriminella nätverk, skriver Expressen.

Bland annat handlar det om personer som jobbar som flygplatskontrollanter i företag som röntgar bagage och genomför säkerhetskontroller av resenärer.

LÄS MER: ”Grova brott i småstäderna ökar”

Bland de kriminella nätverk som ett antal av personalen antingen ingår i eller kan kopplas till finns bland andra Hells Angeles MC, Märstanätverket, Husbynätverket och nätverket Tyson, som samtliga ägnar sig åt narkotikasmuggling och grova våldsbrott, enligt polisen.

Genom att utnyttja sina positioner på flygplatsen ökar risken för att föremål passerar genom säkerhetskontrollerna mot betalning eller under tvång, skriver tidningen.

Även kameraövervakningen och passkontrollen på flygplatsen underkänns i rapporten.

Varken inrikesministern Mikael Dimberg, Swedavia eller polisen vill kommentera rapporten, uppger Expressen.

LÄS MER: ”Tjänstemän tvingas vittna mot gängkriminella: ‘Får betala priset'”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset