En ridskola utanför Jönköping besväras av hemliga sexmöten i skogen i närheten av ridskolan. Porrtidningar, kondomer och madrasser skräpar ner bland grönskan och personalen oroar sig för vad eleverna ska råka få syn på under sina lektioner, rapporterar SVT Jönköping.

SVT/Montage Metro

Bland annat porrtidningar och underkläder skärpar ner i skogen. 

Ridklubben Volt i Hyltena lär funktionshinhindrade barn och vuxna att rida – men nu har klubben stött på ett lite annorlunda problem. 

Den skogsväg som eleverna rider på har nämligen blivit en mötesplats för hemliga sexmöten, där människor träffas i skogen för att ha anonymt sex med varandra, rapporterar SVT Jönköping. 

– Vi har ju inte sett det ”in action”, men vi ser ju på skräpet vad det är de gör här, säger en person som jobbar på ridklubben till SVT.

Sexmöten ska enligt ridklubben ha pågått under ett par års tid, och den lilla grusvägen intill ridskolan trafikeras dagligen av sextörstande bilister. 

När SVT besöker ridskolan står det flera bilar parkerade längs vägen, men de kör då snabbt därifrån. Men spåren som besökarna har lämnat efter sig talar sitt tydliga språk. 

Längs vägkanten ligger porrtidningar, kondompapper och gamla våtservetter och skräpar och längre in i skogen ligger fler madrasser och på buskar och i trädgrenar hänger strumpbyxor, behåar och spetstrosor. Och på en gren förra meter upp i en tall hänger en svart damstövel, skriver SVT. 

Utöver problemen med nedskräpning tycker ridklubben att det är obehagligt att det smyger omkring människor bland träden, och man oroar sig för vad eleverna ska råka få se under lektionerna. 

Enligt boende i området har de hemliga sexmötena i skogen pågått under många år. 

– Vill man vara amorös i naturen så får man gärna vara det, för det är väl inget olagligt. Men man kan ju ta med sig skräpet därifrån när man åker, säger en granne till SVT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset