Bowling, curling och melodikryss är vardagsmat på Höjdenhemmets äldreboende i Lerum. ”Vi lyssnar på deras önskemål”, säger enhetschef Kjell Andersson. Se videon där de äldre spelar innebandy.

Innebandy 🏑

Posted by Höjdenhemmets äldreboende on Thursday, 31 March 2016

På Höjdenhemmets äldreboende i Lerum är det alltid något som händer. Hemmets högsta prioritet är att lyssna på vad de äldre vill göra – ibland blir det innebandy, ibland curling, gymnastik eller bowling. 
– Vi lyssnar på de boendes önskemål. Vi går efter deras intressen och vill sätta guldkant på dagen, säger Kjell Andersson, enhetschef på Höjdenhemmet. 

►LÄS MER: Äldreboendet serverar trerätters: "Vi skapar guldkant i vardagen"

En i personalen filmade igår när några av de boende spelade innebandy tillsammans, en aktivitet som uppskattats mycket. Videon visar bara en liten del av det som dagligen pågår och det finns två anställda som enbart arbetar med att anordna aktiviteter på hemmet efter de önskemål som kommer in.
– Det här är jätteviktigt. Att få göra det man själv vill göra, och få göra det i grupp, är ett välmående utan dess like. Vi kan såklart inte tillgodose alla önskningar, men mycket gör vi, säger Kjell Andersson. 

Han avslöjar även att snart väntar något väldigt spännande för några av de boende och personalen. 
– Vi ska åka till Kiel i Tyskland. Det är något som efterfrågats av flera, 4-6 av de boende åker och lika många ur personalen.

►LÄS MER: Lång väntan för plats på äldreboende

Responsen från de äldre, anhöriga och personalen har bara varit positiv och många tycker att det är trevligt när det är mycket som händer. 
– Vi brukar säga att vi är norra Europas bästa äldreboende. Vårt fokus är att man ska trivas hos oss, oavsett vilken anledning man är här för. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa