Henrik Larsson är nu definitivt spelklar till torsdagens cupmatch mot Hammarby på Söderstadion. Det uppger Helsingborg på sin hemsida. Strax före lunch kom beskedet som gör att Henke, om tränare Hans Eklund vill, spelar sin första match sedan 1993 i Helsingborgströjan. Larsson finns i alla fall med i Eklunds 17-mannatrupp.
– Han själv sänder signaler om att han är sugen på att spela och då är det klart att vi ska använda honom, säger Helsingborgs tränare Hans Eklund.
•• Hur ska ni spela?

– Jag vet inte riktigt, vi har en del skadeproblem men jag tror ändå att Henrik kommer att hamna högst upp, jag vill ha honom i straffområdet så mycket som möjligt för han är ju en bra målskytt.

SER PIGGA UT
Helsingborg ligger för närvarande nia i allsvenskan och Hans Eklund ser därför svenska cupen som lagets chans till spel i Europa nästa år. En chans som knappast försämras med "Henke" på topp.
– Nu har vi sett pigga ut, det är många som börjar komma i gång. Vi har haft lite problem med anfallsspelet tidigare men nu känner vi att vi är på rätt väg. Med Larssons ankomst har spelarna skärpt till sig och koncentrationen har blivit bättre, vi har själva fokuserat på den här cupmatchen och det är klart vi går för fullt, säger Hans Eklund

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset