I Ilonas kylskåp hittar man bara gammal och billig mat.
I Ilonas kylskåp hittar man bara gammal och billig mat.

Ilona Richards, 66, från Scunthorpe i England lever ett spartanskt liv. Hon äter bara mat vars bäst före-datum passerat och ber sina gäster ta med sin egen tepåse. Här är hennes spartips.

Hon har kallats för landets mest sparsamma pensionär och lyckas enligt egen utsago överleva på mindre än 30 000 kronor per år, skriver The Telegraph.

För att spara så mycket som möjligt finns det en del knep som hon inte kan leva utan. Koka vatten gör hon i mikron och skulle hennes vänner komma över ber hon dem ta med sin egen tepåse. För att juicen ska räcka längre drygar hon ut den med vatten och i stället för att lägga pengar på återfuktande hudkräm använder hon solskyddskrämen från sommaren året runt.

►LÄS MER: De har sparat 8 miljoner – på att bo i andras hus

Ilona driver en blogg där hon delar med sin av sina spartips för att hjälpa andra som har det tufft ekonomiskt.

– Det finns så många människor därute som befinner sig i hemska situationer och spenderar mycket mer än de äger. Jag tror att de behöver riktlinjer, säger Ilona till tv-kanalen On Demand News.

Enligt henne är det många som inte vet skillnaden mellan att vilja ha och att verkligen behöva något. Till alla som ständigt lägger pengar på take-away kaffe har hon en sak att säga.

– Jag skulle aldrig köpa take-away kaffe. Jag skrattar åt dem som gör det.

Hennes bästa tips när det gäller inköp av mat är att gå att handla sent på kvällen.

– Jag köper bara mat vars bäst före-datum är passerat eller snart kommer att gå ut. På så sätt kan jag spara upp till 90 procent av mina matkostnader. Jag skriver aldrig inköpslistor utan köper det som är billigt, säger hon.

►LÄS MER: Så lyckades Scott flyga första klass världen runt – gratis

Dessutom äter hon inte kött eftersom det är billigare att vara vegetarian. Att köpa nya prylar händer väldigt sällan. Hennes hårtork är över 30 år gammal, hennes mikro minst 20 år och hennes heltäckningsmatta håller ihop tack vare silvertejp.

– Många säger att jag är snål, men det stämmer inte. Jag är sparsam och är väldigt stolt över hur jag lever, säger hon till The Mail.

Ilonas blogg hittar du här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Ekonomi