Under söndagen meddelade komikern Henrik Schyffert på sin Facebooksida att han blivit beroende av sin smarta telefon. Istället har han nu bytt till en mer gammaldags telefon som enbart kan ringa och skicka SMS.

"Nu loggar jag ut. Häromdan kom jag på mig själv med att kolla vad det var för väder där jag stod genom att ta upp telefonen istället för att titta upp i himlen. Då insåg jag att jag är HELT BEROENDE. Så nu räcker det.". Så inleder komikern Henrik Schyffert ett inlägg på sin Facebooksida som i skrivande stund på över 17 000 gilla-markeringar.

► LÄS MER: Sandelin svarar på kritiken: ”Jag är inte rasist”

I en bild visar han sin nya "kommunikationsenhet", en gammal ihopvikbar telefon som bara kan ringa och skicka SMS. Resten av sin kommunikation planerar Henrik Schyffert att sköta via sin dator.

"Jag är nu två dagar in i avvänjningen och det är skitsvårt… men ge mig en vecka så ska jag rapportera hur det går. Så får ni jättekorta och felstavade sms av mig som tar 4 minuter att skriva så vet ni varför… Och skicka inga emojis.. eller länkar… eller spoitifytips… eller.. hjälp.. i’m fucked…", skriver han.

► LÄS MER: Schyfferts invandringsutspel: ”Vi har råd att hjälpa folk. Punkt”

Nu loggar jag ut. Häromdan kom jag på mig själv med att kolla vad det var för väder där jag stod genom att ta upp...

Posted by Henrik Schyffert on  Sunday, October 25, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset