Det kan även röra sig om varg, schakal eller hyenor, enligt vittnen. Bilden är en arkivbil.
Det kan även röra sig om varg, schakal eller hyenor, enligt vittnen. Bilden är en arkivbil.

Minst tolv barn ska ha dött efter att herrelösa hundar har attackerat dem i den indiska delstaten Uttar Pradesh. Föräldrar håller nu barnen hemma.

I början av maj dog en 11-årig pojke efter sina skador då han blivit attackerad av herrelösa hundar på väg till skolan. Pojken ska ha försökt klättra upp i ett träd, men hundarna ska ha dragit ner honom, rapporterar BBC.

– Jag hörde höga skrik och det jag bevittnade var mycket blodigt. Den lilla pojken attackerades av hundar och försökte klättra upp i ett träd, men djuren drog ner och massakrerade honom, säger ett vittne till BBC.

LÄS MER: Indien inför dödsstraff för våldtäkt

Samma dag attackerades två andra barn inom ett område på 26 kvadratmeter. Sedan november 2017 har sammanlagt tolv barn dött och flera skadats i Uttar Pradesh, enligt indiska medier.

Föräldrar uppger att de håller sina barn hemma och myndigheterna använder drönare för att lokalisera hundarna. På drygt en vecka har ett 20-tal hundar fångats in.

LÄS MER: Sandstorm svepte in över Indien – dödade minst 97 personer

Experter har nu skickats till Uttar Pradesh och undersöker skälen till attackerna. En av teorierna är att slakthuset i området har stängts ner, vilket har gjort att hundarna förlorat tillgång till mat.

Vittnen spekulerar dock att det inte alls rör sig om hundar, utan vargar, schakaler eller hyenor.

– Vi är här för att ta reda på hur och varför hundarna blev våldsamma och började attackera barn, säger Dinesh Chandra från veterinärinstitutet Ivri till nyhetsbyrån ANI.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Indien Hund