80-tals-serien Miami Vice har nu blivit långfilm.
80-tals-serien Miami Vice har nu blivit långfilm.

Jamie Foxx gillar Philip Michael Thomas rollfigur Tubbs sätt att gå.

”Sonny” Crockett (Don Johnson) och ”Rico” Tubbs (Philip Michael Thomas) i ”Miami vice” när det begav sig på 80-talet.

Superhete Jamie Foxx spelar rollen som Tubbs i nya filmen ”Miami vice”. Metro träffade honom i New York.

•• Hur mycket påverkades du av tv-serien när du skapade din rollfigur?
– Det jag hämtade från Philip Michael Thomas är hans självsäkra sätt att gå. Jag vet inte ens om jag kom i närheten, men han har en sådan cool gång. Som i det första avsnittet när de här killarna går fram till bilen och han drar fram en revolver och säger: ”Killar, kan ni lämna bilen?” Att se den kylan, det allvaret. När det var dags att skärpa sig så gjorde han det. Det var den enda saken jag ville ta med mig. Och stilen. Jag ville att Tubbs skulle ha stil i filmen. Oswald Boateng gjorde kostymerna åt Tubbs, jag ville att han skulle ha en grym stil.

•• Följde du tv-serien på 1980-talet?
– Oh ja, på fredagskvällarna. Det var något man aldrig sett förut. Man hade aldrig sett sådan rak action – sådana båtjakter och bilkrascher. Du vet vad jag menar. Det här var något annat. Det var nyskapande. De grymt snygga kvinnorna, skådespelarna, stjärnorna som gjorde inhopp ... soundtracket ... Det var hett, och där alla ville vara.

•• Skulle du säga att det här är en trogen filmatisering som lutar sig på seriens formel?
– Nej, vi har definitivt gjort avsteg från tv-serien. Michael Mann har tagit känslan från tv-serien och gett den en ny design.

•• Hur fick han den att kännas fräsch?
– Det är hans grej, att hitta ställen som inte ens finns på kartan. Jag glömmer aldrig när jag sa: ”Tja, jag har varit i hooden”. Han sa: ”Du känner inte till hooden. Jag ska visa dig hooden”. Det är det som gör honom till en annorlunda, briljant filmskapare, hans förmåga att hitta inspelningsplatser som chockar en.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset