Homosexuella Anthony oroade sig för att inte bli bjuden på skolbalen. Då ryckte hans bästa kompis in – trots att han är straight: ”Du är som min bror”.

”Du är jättegay, jag är jättestraight, men du är som min bror, så bli min dejt”. Den diktade inbjudan till skolbalen har nu blivit en succé på nätet.

På en stor banderoll skrev Jacob Lescenski budskapet när det var tid för skolbal på Desert Oasis High i Las Vegas. Banderollen var riktad till hans kompis Anthony Martinez som alltså är homosexuell. Eftersom han sitter på studentrådet planerar han ofta skolans danser, men hann blir sällan uppbjuden, skriver sajten Newnownext.

– Jag bestämde mig för att gå ensam till skolbalen eftersom min första idé till dejt inte löste sig. Sedan såg jag en kväll hur Anthony, min bästa vän, tweetade om att han ville ha en dejt. Jag tänkte då på hur fantastisk han är och att han förtjänar en dejt, säger Jacob Lescenski till sajten.

De har även pratat med Anthony Martinez som förklarar varför han är så glad över dejtförfrågan.

– Jag har alltid velat ha en dejt. Men jag vet att eftersom jag är gay, och inte har tid för killar, så skulle ingen gaykille bjuda mig till någon dans, särskilt inte till skolbalen.

En bild på banderollen som Anthony Martinez twittrade ut har delats nära 3 000 gånger och favoritmarkerats av ännu fler. Många har hyllat tilltaget.

”Wow! Jacob Lescenski, du är ett utmärkt exempel på en allierad. Tack så mycket! Anthony Martinez du har en fantastisk bästa vän. Ha kul på balen!” twittrar det lokala nyhetsankaret Chris Saldaña.

”Detta är den bästa balinbjudan jag någonsin sätt. Den borde hamna i historieböckerna”, skriver en twittrare.

Skribenten Kevin O’Keeffe på Mic.com kommenterar också storheten i gesten i en artikel: ”Alla hbtq-personer som minns en mycket hårdare skoltid kan förstå hur hjärtvärmande det är att se denna inbjudan”.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset