Den 20-åriga amerikanska kvinnan dömdes för dråp efter att ha uppmanat sin pojkvän att begå självmord. Nu får hon sitt straff: 15 månader i fängelse och lika lång skyddstillsyn, skriver CNN.

Den 18-årige pojkvännen tog sitt liv på en parkering i Massachusetts, USA, i juli 2014 genom att låta bilen fyllas med avgaser på en parkering.

Den unge mannen var djupt deprimerad och hade försökt att ta sitt liv innan, men cirka ett år efter självmordet kom det fram nya uppgifter; Hans flickvän, som är ett år yngre, hade hetsat honom att göra verklighet av sina självmordsplaner.

Paret skickade hundratals sms till varandra. I flera av meddelandena uppmuntrar hon honom och säger att hon kommer att finnas där för hans familj efter självmordet. Hon hjälper honom dessutom att välja ut platsen. I sms:en framkommer också att pojkvännen flera gånger tvekade och ångrade sig.

I två sms från juli 2014 skriver pojkvännen att han flippar och överanalyserar.

LÄS MER: Hetsade pojkvännen till självmord – döms för dråp

”Jag trodde att du ville göra detta. Tajmingen är rätt och du är redo, du behöver bara göra det! Du kan kan inte fortsätta leva så här. Du behöver bara göra som du gjorde förra gången, inte tänka på det, och bara göra det älskling. Du kan inte fortsätta göra så här varje dag”, svarar flickvännen.

Jämställs med dråp

I mitten av juni i år slog domstolen fast att ”hetsandet” kunde jämställas med dråp, vilket den i dag 20-åriga kvinnan dömdes till.

– Hon har erkänt genom sms att hon inte gjorde någonting. Hon ringde varken polisen eller mannens familj, sa domaren Lawrence Moniz vid tillfället.

– Och slutligen gav hon inte den simpla instruktionen: ”gå ut ur bilen”.

Nu har hon fått sitt straff, skriver CNN. Kvinnan riskerade 20 års fängelse, men domen blev 15 månader fängelse och därefter lika lång skyddstillsyn.

– Domstolen måste och har hittat en balans mellan rehabilitering, en försäkran om att rehabilitering kommer att fungera och ett straff för handlingarna som har utförts, säger Moniz, enligt CNN.

20-åringens försvarsadvokat säger att kvinnan lider av allvarliga ätstörningar, tar antidepressiva och inte är en fara för allmänheten.

LÄS MER: Hellen, 52, dödade en man hon gick hem med: ”Det var hans eller mitt liv”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om självmord USA sms