Sveriges Oscar Hiljemark jublar efter att ha gjort 2–0 mot Bulgarien.
Sveriges Oscar Hiljemark jublar efter att ha gjort 2–0 mot Bulgarien.

Oscar Hiljemark gjorde sitt andra landslagsmål i karriären när han volleysköt in 2–0-målet mot Bulgarien.– Vi gör det bra och har rätt utdelning i dag, det är tummen upp, säger Palermospelaren.

Strax innan den första halvleken blåstes av drev Jimmy Durmaz upp bollen på högerkanten, spelade fram till Emil Krafth som la in den mot Hiljemark.

– En fin aktion på högerkanten. Jag får trycka dit den på volley i bortre. Det var skönt personligen, men också skönt för hur matchen utvecklades, att vi kunde slappna av lite mer och inte vara rädda för att de skulle få ett skitmål, säger Hiljemark.

Precis innan mittfältarens mål hade Sverige varit illa ute när försvaret fumlade och bjöd bulgarerna på en gratischans.

Förutom det var det en trygg seger.

– En väldigt stabil insats, jag tycker vi gör det väldigt bra. Det var sex poäng vi ville ha med oss från den här samlingen och jag tycker att det var två styrkebesked det sättet vi gör det på – att vi inte släpper till något alls egentligen och skapar otroligt många chanser, sammanfattar Hiljemark.

TT: Sättet Janne Andersson vill att ni ska spela på, börjar det sätta sig?

– Ja, det tycker jag. Spelidén har varit väldigt klar för början och alla är med på vad som krävs. Det ser väldigt lovande ut.

Om en månad väntar betydligt tuffare motstånd i Frankrike som toppar gruppen.

– Väldigt roligt och väldigt viktigt. Jag ser bara positivt på det, det är otroligt energigivande att vara här med gruppen. Jag njuter varje sekund, säger Hiljemark.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset