Hillary Clinton talade till slut. 
Hillary Clinton talade till slut. 

Hillary Clinton lämnade sin valvaka efter förlusten mot Donald Trump, utan att hålla ett tal. Därefter blev det väntade talet där hon skulle erkänna sig besegrad över två timmar försenat. Vid 17:40 svensk tid ställde sig Clinton till slut och talade på ett hotell på Manhattan i New York.

– Jag känner stolthet och tacksamhet för den otroliga kampanj vi byggde tillsammans, sa hon när hon ställde sig i talarstolen inför kampanjmedarbetare, donatorer och anhängare efter att jublet till slut tystnade.

LÄS MER: "Det här vill Donald Trump göra som president"

Hon sa att förlusten var smärtsam, och att den länge kommer att vara det. Hon bad också folket att ha ett öppet sinne för Trump.

– Vi är skyldiga honom att ha ett öppet sinne och en möjlighet att styra. Jag har erbjudit honom att jobba med honom tillsammans för vårt land.

Clinton säger att nationen nu måste enas och säger sig vilja hjälpa Trump med det.

– Vi har sett att vår nation är mer splittrad än vi trodde, säger hon.

Clinton vände sig bland annat också till alla kvinnor.

– Inget har gjort mig mer stolt, än att vara er förkämpe.

Hon avslutade talet:

– Våra bästa dagar ligger fortfarande framför oss. Gud bevare er och Gud bevare Förenta staterna. 

Hillary Clinton väntade länge med att visa upp sig offentligt efter att förlusten var ett faktum. Däemot så ringde hon Donald Trump när valet var avgjort och gratulerade honom till segern. Något som Donald Trump även berättade i början på sitt segertal.

LÄS MER: "Så påverkas Sverige när Donald Trump blir president"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset