I framtiden kanske Hilmas parti tar plats i riksdagen.
I framtiden kanske Hilmas parti tar plats i riksdagen.

För att hjälpa natur, djur och flyktingar valde Hilma, 9, att starta ett eget parti. Världspartiet. "Jag tycker politik är kul, jättekul" säger hon.

Efter att europaparlamentarikern Fredrick Federley (C) delat ett av hennes flygblad på Facebook fick Hilmas Världsparti spridning i sociala medier.

– Hon hälsade på Fredrick i Bryssel men på grund av terrordåden så blev de inlåsta i parlamentet och då passade Hilma på att rita, säger hennes mamma Lisa Falk.

► LÄS MER: Dafne, 13, blir Mexikos yngsta psykolog

Men Världspartiet bildades inte där i Bryssel utan redan för några år sedan. Att Hilma har ett stort intresse för politik är inte konstigt då både hennes mamma och styvpappa är aktiva inom Centerpartiet.

– Jag antar att hon har blivit inspirerad av mig och min man. Precis som många andra barn gillar hon att leka att hon jobbar med samma sak som sina föräldrar, säger Lisa och fortsätter.

– Men tydligen tyckte hon inte att vårt parti var tillräckligt bra så hon startade ett eget.

Namnet blev Världspartiet och Hilma tycker att tre frågor är extra viktiga.

– Naturen, djuren och att alla flyktingar ska få stanna, säger hon.

► LÄS MER: Fyra bebisar i kö till seniorboende

Hilma berättar att hennes kompis Maja i dagsläget är den enda medlemmen. Men Hilma försöker så gott hon kan att värva medlemmar. Under den senaste valrörelsen delade hon ut flygblad.

– Jag skriver vad jag heter och att vi ska hjälpa naturen och släppa in alla flyktingar, säger Hilma.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik