Metros reporter Tobias Berg testade obstacle training.
Metros reporter Tobias Berg testade obstacle training.

Efter fjolårets succé växer nu Tough Viking – Sveriges hårdaste hinderbane-lopp. Här är expertens bästa tips för att lyckas ta sig runt snabbast möjligt.

Gustav Hugosson

– Regel nummer ett: Bara framåt, säger Konstantin Avramidis.

Gustav Hugosson

Hård träning.

Gustav Hugosson

Konstantin Avramidis.

Gustav Hugosson
Gustav Hugosson

Förutom två lopp i Stockholm kommer man även att anordna ett lopp i Slottsskogen i Göteborg den 26 april.

– Slottsskogen är väldigt kuperad så det blir en del ”hill climbing”-grejer och där finns massa små dammar och skog så de kommer se annorlunda ut men paradhindren finns kvar, säger David Klint.

Enligt amfibiesoldaten och hinderbaneexperten Konstantin Avramidis är det viktigt för nybörjare att komma ihåg att inte bara försöka ta sig över själva hindren utan framförallt att göra det på ett smart sätt för att behålla farten och undvika skador på vägen.
– Regel nummer ett: Bara framåt. Det är mitt mindset. Sen handlar det om att ha kontrollerad aggressivitet och rätt teknik så att man sparar energi så att man orkar, säger han.

LÄS MER: Så svåra är hindren i Tough Viking

När Konstantin Avramidis lär ut hinderbanelöpning så är det stort fokus på just tekniken och viljan och han använder uttryck som ”ta terräng” och ”kontrollerad aggressivitet” på ett sätt som påminner adepterna om hinderbaneträningens militära ursprung.

BILDSPEL: Se alla bilder från förra årets Tough Viking

Exakt hur många som håller på med hinderbaneträning i dag är svårt att uppskatta men David Klint förväntar sig upp emot 15 000 deltagare i årets Tough Viking-lopp. Enligt honom så är det just det nya och extrema i träningsformen som lockar.

– Man vill testa nästa grej. Man kanske har kört Vasaloppet och sprungit platta lopp då finns det här. Det ska vara obehagligt, ju värre desto bättre, säger Konstantin Avramidis.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset