Gustav Broström med sin odlade ek. Han bloggar om mode på stiligt.cafe.se.
Gustav Broström med sin odlade ek. Han bloggar om mode på stiligt.cafe.se.

Nu ska du hitta it-kläderna i realådorna på Kappahl eller Dressman och i köket ska du odla din egen ek. Här är några hipstertrender som cirkulerar runt.

Gustav Broström

Trenden med att odla ekar sprider sig på nätet. Så här har bloggaren Gustav Broström förevigat sin ek på sin instagram gustavbrostrom.

Att vara naturligt händig och klä sig som en i mängden, detta är ett sätt i dag att följa hipsterkulturen. Enligt Gustav Broström, som bloggar om mode på stiligt.cafe.se, sprids sådana här trender genom sociala medier. Han har själv hakat på trenden att odla sin egen ek.

– Det är en grej som går runt att man ska sätta skott för att sedan driva upp det själv. Man vill visa att man kan baka sitt eget bröd och stoppa sin egen korv samtidigt som man kan ta hand om växter, säger han.

En hipstertrend som spridit sig i USA är klädstilen som kallas normcore. USA magasize skriver att bäraren ska se bekväm och enkel ut, och sträva efter att inte sticka ut. Kläderna ska fyndas i köpcentrum, på outlets och i pappas garderob.

– I Sverige har detta tagit formen av att man bär dyra baskläder och exklusiva men enkla svarta skor. Det är som en reaktion på mönstrade sweatshirts, limiterade sneakers och att man inte längre orkar se statusklädd ut, säger Gustav Broström. 

Några trender som Gustav Broström sett kan vara på ingång är den veganska och vegetarianska livsstilen.

– I Malmö finns veganalternativ på minsta café, så jag kan tänka mig att det är en trend som kommer ta sig till storstan. Men det är nog en övergående trend som säkert bli jättehippt en kort stund men sedan blir det inne med biff igen i höst, säger han.

LÄS ÄVEN: Den ultimata hipsterstaden

Nu får hipstern lära sig att bli … hipster!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset