Tre kvalfulla veckor väntar de boende i några av sydstaterna i USA när översvämningarna jobbar sig nedströms längs Mississippifloden. Det flodvatten som redan har överöst tiotusentals hektar jordbruksmark i Missouri och som även berörde Downtown Memphis, Tennessee, är nu på stadig marsch genom Arkansas, Mississippi och Louisiana.

Scott Olson/Getty Images
Wyatt, Missouri, 3 maj

Flodvatten slukar ett hem efter att det amerikanska Army Corps of Engineers sprängde ett stort hål i en barrikad vid sammanflödet mellan Mississippifloden och Ohiofloden för att avleda vatten från staden Cairo, Illinois, i närheten av Wyatt, Missouri. Det avledda vattnet översvämmade massa mark och ungefär 100 hus i Missouri.

Scott Olson/Getty Images
Bogota, Tennessee, 6 maj

Jerry Brooks använder promenadstavar för att navigera sig genom vattnet när han vadar från gatan in på sin uppfart i Bogota, Tennessee.

Scott Olson/Getty Images
Memphis, Tennessee, 7 maj

Frivilliga hjälper till att fylla sandsäckar i kampen mot stigande flodvatten.

Scott Olson/Getty Images
Luxora, Arkansas, 9 maj

Vatten täcker en gravsten i Luxora, Arkansas.

AP Photo/Rogelio V. Solis/Scanpix
Satartia, Mississippi, 9 maj

Ross Nesbit, 77 år, är före detta borgmästare i Satartia, Mississippi. Han pekar ut hur mycket vatten från Yazoofloden som har svämmat över nära hans hem. Ross Nesbit håller på att tömma sitt hem då han tror att det kommer att hamna helt under vatten.
 

AP Photo/Mark Humphrey/Scanpix
Memphis, Tennessee, 9 maj

Sopor flyter förbi översvämmade hus i Memphis.

AP Photo/Patrick Semansky/Scanpix
Norco, Mississippi, 9 maj

Folk samlas för att kolla på öppnandet av portarna vid Bonnet Carre Spillway i Norco. Portarna avleder vatten från Mississippifloden till sjön Pontchartrain. Portarna som amerikanska Army Corps of Engineers byggde ungefär 48 km uppströms från New Orleans efter den stora översvämmningen 1927. Öppnandet i måndags var den tionde gången de öppnades sen byggandet blev färdigt 1931.

AP Photo/The Commercial Appeal, Mike Brown/Scanpix
Memphis, Tennessee, 10 maj

Bilar står nedsänkta i vatten från Wolffloden, på McMiller Road i Memphis, Tennessee.

AP Photo/Rogelio V. Solis/Scanpix
Robinsonville, Mississippi, 11 maj

Flodvatten från Mississippifloden omringar infarten till Fitzgeralds Tunica, ett kasino och hotell i Robinsonville, Mississippi.

AP Photo/Rogelio V. Solis/Scanpix
Mississippifloden, 11 maj

Guvernören i Mississippi, Haley Barbour, och andra tjänstemän tog en luftburen resa längs Mississippifloden och några av dess bifloder för att kolla på skadorna från översvämmat flodvatten. Här: några översvämmade åkrar längs Mississippifloden i närheten av Yazoofloden.

Scott Olson/Getty Images
Vicksburg, Mississippi, 11 maj

William Jefferson fiskar på gatan nära hans översvämmade hem i King´s Community grannskapet.

Scott Olson/Getty Images
Vicksburg, Mississippi, 11 maj

Stadsarbetare transporterar sandsäckar som de ska använda för att förstärka en barriär bortom Yazoo och Mississippi Valley järnvägsstation.

Scott Olson/Getty Images
Vicksburg, Mississippi, 11 maj

Stadsarbetare använder sandsäckar för att försöka stoppa flodvattnet från att sippra igenom.

Scott Olson/Getty Images
Vicksburg, Mississippi, 11 maj

Andrew Jordan drar sin båt nedför en översvämmad gata efter att han hjälpt sin morbror att rädda ägodelar från hans översvämmade hem.

Scott Olson/Getty Images
Vicksburg, Mississippi, 11 maj

Chip Myles när han kollar till ägodelar som är förvarade i huset.

Scott Olson/Getty Images
Vicksburg, Mississippi, 11 maj

Elvis Kidd, till vänster, hjälper Renia Myles och hennes son Chip Upp från deras båt eftr att de har kollat till sina ägodelar som de lagrat på annat ställe.

Guvernör Bobby Jindal rekommenderade invånarna i sydöstra Louisiana i onsdags att evakuera sina hem inför öppnandet av ett utskov där man skulle avleda vattnet som hotar Crescent City. "Emotionell omsorg kommer att vara ett lika stort behov som platser att sova och en varm måltid att äta" säger Paige Robert, amerikanska Röda Korset i Mississippi, skriver CNN. 

Det amerikanska Army Corps of Engineers hade i måndags öppnat 28 portar för att avleda flodvattnet på sin väg mot New Orleans. Ytterligare 44 portar öppnades på tisdagen. Medan vattenmassorna kommer närmare börjar oroliga Louisiana-bor begära svar. På Army Corps of Engineers Facebooksida beklagade de att andra skulle få lida för att bespara New Orleans "Kanske borde vi alla öppna våra hem, hjärtan och plånböcker för att hjälpa de människor som kommer att förlora på att hjälpa oss", skrev de enligt CNN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset