Martin Larsen tog EM-guld i Masters och blev därmed historisk som den förste att lyckas försvara ett guld i den klassen.– För att vinna sådant här måste man spela bra och ha tur, säger han.

Världsettan Martin Larsen höll för trycket, men det blev en dramatisk avslutning sedan svensken inte lyckats säkra guldet på egen hand genom att sätta den avgörande striken i finalserien mot Juhani Tonteri från Finland.

– Jag har slagit så många bra sistarutor under dagen så jag trodde att jag skulle slå en till, men det gjorde jag inte, säger Martin Larsen till swebowl.se.

I stället fick han förlita sig på att finländaren inte skulle lyckas med sin spärr. Och det gick vägen.

– Det känns jättebra att vinna, men jag hade hellre satt den när jag hade chansen, nu vinner jag på någon annans misstag, säger han.

Guldet gör att Larsen är historisk som den förste någonsin att försvara ett guld i Masters-distansen.

På vägen fram till finalen i Bryssel hade Larsen, som brukar kallas "Lucky Larsen", en hel del tur där både inledningsmatchen mot belgaren Mats Maggi och semifinalen mot Johnny Spil från Nederländerna blev oerhört jämna.

– För att vinna sådant här måste man spela bra och ha tur. Men att ha så mycket tur som jag har haft i dag är overkligt. När man har spelat så mycket som jag har och vunnit lite så har det lite med respekt att göra, att de inte får missa, men i dag går det inte att undvika ordet tur, säger Martin Larsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset