Frans vann Melodifestivalen 2016. Nu drar det snart ihop sig till nästa års fest. Arkivbild
Frans vann Melodifestivalen 2016. Nu drar det snart ihop sig till nästa års fest. Arkivbild

Göteborg, Malmö, Växjö, Skellefteå, Linköping och Stockholm står som värdstäder för Melodifestivalen 2017, uppger SVT. Den som tycker om nuvarande upplägg kommer bli nöjd, antalet deltagande och strukturen på tävlingen kommer vara densamma som förra året.

– Däremot kommer vi förändra oss i programledarkombinationer och humorinslag, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen, till TT.

TT: Har ni bestämt vilka som ska leda Melodifestivalen?

– Nej, det är i sin linda.

Sverige har under kort tid stått värd för två Eurovision, något som kostat SVT minst 125 miljoner kronor per gång, men det betyder inte att Melodifestivalen måste dra ner på kostnaderna.

– Man försöker hålla budgeten intakt så det inte drabbar det övriga programutbudet, men SVT ska klara av att hålla ett Eurovision, säger Anette Helenius.

TT: Så det blir ingen mindre Mello-budget i år?

– Nej, det blir det inte.

Första deltävlingen äger rum i Göteborg den 4 februari. Sedan rullar 2017 års Melodifestival vidare till Malmö den 11 februari, Växjö den 18/2 och Skellefteå den 25/2 innan den är dags för andra chansen i Linköping, den 4 mars. Finalen hålls på Friends Arena utanför Stockholm den 11 mars.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset