Melodifestivalen TT

Karlstad, Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik, Kristianstad och Stockholm. Det är städerna som får besök av Melodifestivalen nästa år.

Melodifestivalen ger sig ut på turné igen, och drar igång nästa års tävling i Karlstad den 3 februari. Därefter fortsätter turnén till ytterligare fyra städer och arenor innan det är dags för Stockholm att avsluta med den stora finalen i Friends arena den 10 mars.

Ny stad i sammanhanget är skånska Kristianstad, som aldrig tidigare varit Melodifestivalvärd och därmed gör debut genom att arrangera Andra chansen i Kristianstad arena den 3 mars.

Första gången Melodifestivalen portionerade ut deltävlingar över Sverige var 2002.

Det är fantastiskt roligt att vi efter över femton år på turné fortfarande får möjlighet att besöka nya städer som Kristianstad, säger Anette Helenius, projektledare för Melodifestivalen på SVT, i ett pressmeddelande.

Här hålls samtliga deltävlingar: 3/2 Karlstad, 10/2 Göteborg, 17/2 Malmö, 24/2 Örnsköldsvik, 3/3 Kristianstad (Andra chansen), 10/3 Stockholm (final). Biljetterna till direktsändningarna och genrepen i arenorna släpps den 31 oktober.

Robin Bengtsson vann den svenska finalen i år med bidraget I can't go on.

Robin Bengtsson vann den svenska finalen i år med bidraget ”I can’t go on”.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset