Varför inte starta dagen med ett härligt yogapass?
Varför inte starta dagen med ett härligt yogapass?

Vill du kombinera sol och bad med träning? Här tipsar Metros hälsa -och träningsredaktör om övningar som lätt kan packas ner i resväskan.

Mia Berglund

Semestern kan ge en möjlighet att andas ut och hitta harmonin. 

Mia Berglund
Mia Berglund
Mia Berglund
Mia Berglund

Nytt år innebär nya tag för många. Har du inte hittat inspirationen till träningen än är det kanske just under semestern som du hittar rätt träningsform för dig. 

Semestern är ett ypperligt tillfälle att lämna stress och press hemma och hitta träningen som inspirerar och motiverar dig. Fokusera på att ha kul!

 
Med den träningshets som många upplever kan det vara viktigt att försöka släppa prestationsångesten och satsa på att ha roligt. Låt träningen komma spontant och som en naturlig del av din livsstil. 
 
Visst är det okej att bara vara och ta en semester fri från fysisk aktivitet. Då kanske det passar dig bättre att använda din ledighet till mental träning samt utvärdera och ladda batterierna. Testa att besvara frågor som: Leder din träning till dina uppsatta mål? Är träning ett moment som förgyller din vardag? Har du roligt?
 
Men för den som vill vara mer aktiv under sin ledighet kan semestern vara ett perfekt tillfälle att testa något nytt. Nu har du chansen att testa på de där aktiviteterna som legat och dammat på listan av nyårslöften år efter år. 
 
Kanske är det nu du äntligen ska ta tag i yogan och stretcha ut den stela kontorskroppen. Eller varför inte hitta kärleken till löpningen. Varmare breddgrader och inspirerande miljö kan vara just det som motiverar dig att snöra på löpskorna. 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset