Hanna Lindblad åker helst till New York – och Valdemarsvik.
 Hanna Lindblad åker helst till New York – och Valdemarsvik.

I veckans resintervju avslöjar artisten Hanna Lindblad – som tävlar i Melodifestivalen i februari – varför hon brukar stå på händer innan hon flyger. Hon dricker gärna vin i Kenya men ogillar mexikanska småkryp.

 Bästa resminne: 
– Jag var i Kenya med hela min familj för 5, 6 år sedan. En kväll satt vi på en extremt vacker strand och drack vin och skrattade. Timmarna bara försvann, plötsligt dök månen upp och ja… det var en helt magisk kväll bara. 

Värsta resminne: 
– Då säger jag Mexiko, Acapulco. Jag var där med mitt ex under en semestervecka, men det var hemskt. Hotellet där vi bodde var vidrigt, det kröp djur på väggarna och var superäckligt. På natten kröp vi in i en liten sovsäck i siden som vi fått låna, usch. Jag rekommenderar ingen att åka dit. 
 
Favoritresmål: 
– Förutom New York, som jag älskar, så väljer jag min mamma och pappas hus i Valdemarsvik. Det ligger på ett berg vid vattnet, mitt i ett naturreservat. Det är verkligen en magisk plats. Jag försöker åka dit så ofta jag kan.  
 
Det packar jag alltid ner:
– Förutom Iphone och plånbok så säger jag skor. Två par åker alltid ner: ett par partyskor med höga klackar och ett par sköna gympaskor. Då har man så att man klarar sig. Gympaskor är förstås väldigt praktiskt om man gillar att träna.  
 
Det första jag gör på hotellrummet: 
– Kollar in badrummet. Finns det badkar och lite härliga badprodukter är det förstås en stor bonus. Har man giggat blir man ofta mör och då kan det vara skönt att sjunka ner i ett bad när man kommer tillbaka till hotellet. 
 
Restipset: 
– Det här kanske låter lite tokigt (skratt) men innan du sätter dig på planet innan en långflygning – ställ dig på huvudet! Då vänder du upp och ner på allt, vilket kan vara skönt. Det stimulerar blodcirkulationen och gör flygningen mycket skönare. Problemet är bara att hitta någonstans att stå på händer…man får vara lite kreativ!
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset