Nyheter Sverige

Hittad kropp kan vara försvunnen man

En man som varit försvunnen i åratal kan nu ha hittats död. Arkivbild.
En man som varit försvunnen i åratal kan nu ha hittats död. Arkivbild.

Den döda person som hittats vid ett torp i Svenljunga kommun kan vara en äldre man som anmäldes försvunnen förra året. Det misstänker polisen, som också tror att det rör sig om ett mord eller dråp.

– Det har att göra med hur kroppen har anträffats, att vi kan utesluta att han har tagit sitt liv eller dött en naturlig död, säger Lena Matthijs, polisområdeschef Älvsborg.

TT: Kan du gå in närmare i detalj på det?

– Nej, för fyndplatsen och förvaringen av kroppen har så viktig betydelse för vår utredning.

Den försvunne mannen, född 1929, sågs senast 2014 och anmäldes försvunnen förra våren. Då genomfördes omfattande sökningar efter honom, bland annat i det området där kroppen nu hittats, skriver Borås tidning.

– Nu går vi igenom det omfattande arbete som gjordes när mannen eftersöktes. Då förhördes alla som kunde ha haft något att berätta om var han fanns och vi går igenom alla de förhören och ser vilka som behöver höras om, säger Matthijs, som tror att ett besked om kroppens identitet kommer senare i dag eller under morgondagen.

TT: Hur ser utredningsläget ut?

– Det är väldigt svårt att komma in två år efter att en person förmodligen har bragts om livet, det är bland de sämre förutsättningarna man kan ha.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset