Så här såg ringen ut när Roxy Walsh hittade den på havsbottnen på Bali.
Så här såg ringen ut när Roxy Walsh hittade den på havsbottnen på Bali.

När kvinnan hittade guldringen på havsbottnen vid paradisstranden i Bali trodde hon nog aldrig att ägaren skulle få återse sitt guldsmycke. Men tack vare Facebook har ringen nu osannolikt nog hittat tillbaka till sin ägare.

Today show

Roxy och Joe.

Det var när australiensaren Roxy Walsh snorklade vid stranden på paradisön Bali som hon plötsligt såg hur något glimmade till i sanden på havsbottnen.

Ringen hade en inskription som talade om att en man vid namn Joe hade fått smycket i 70-årspresent av en kvinna några år tidigare:

”Darling Joe, Happy 70th Birthday 2009, Love Jenny” stod det i ringen.

Roxy beslutade sig för att försöka hitta paret och lade därför ut en efterlysning på Facebook.

Inlägget fullkomligt exploderade och delades hela 170 000 gånger på bara ett par dagar, skriver Buzzfeed. Och när tusentals människor hörde av sig skapade Roxy facebooksidan ”Find Joe and Jenny”. 

– Folk från hela världen hörde av sig och 99 procent av dem ville hjälpa mig att hitta ägaren, säger Roxy Walsh till Buzzfeed. 

Och arbetet gav utdelning. För bara några timmar efter att sidan låg uppe på Facebook fick Roxy ett meddelande från en kvinna som trodde sig veta att ringen var hennes farfars. 

Nästa dag hörde Joe av sig och han såg direkt att guldringen var hans. 

– Av hans historier om ringen att döma och av bilderna som hans fru skickade fanns det inga tvivel om att ringen var hans, säger Roxy Walsh. 

Det bästa av allt? Joe bodde bara några timmars bilfärd från Roxy Walsh, och några dagar senare återförenades Joe med sin ring – nio månader efter att han tappade den när han tog en simtur i havet vid paradisstranden på Bali.

I australiensisk tv berättar Joe att han aldrig trodde att han skulle få återse sin ring.

– Jag är lyckligt lottad eftersom den som hittade ringen var så ärlig och brydde sig om att jag skulle få den tillbaka, säger Joe Langley till Today show.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset