Helen Gadevall kunde se både rävar och harar i högen – med bundna baktassar.
Helen Gadevall kunde se både rävar och harar i högen – med bundna baktassar.

När Helen Gadevall och hennes son var ute och gick med hundarna i skogen gjorde de plötsligt ett makabert fynd: en hel hög med döda rävar och harar.

Det var i måndags som Helen Gadevall och sonen André var ute och gick med hundarna i skogen i Hagfors när de plötsligt gjorde det makabra fyndet, vilket Värmlands Folkblad var först med att rapportera om.

– Vi gick i närheten av en grusväg där vi hade parkerat bilen. Det var sonen som såg det först, den där högen med djur, säger Helen till Metro.

Vad hon kunde se så ska det ha rört sig om både rävar och harar – döda med baktassarna ihopbundna.

– Jag blev givetvis arg. För det första är det ju inte jakt på räv nu, och för det andra att man verkar ha skjutit för nöjes skull. Det är ju ingen som har tagit reda på varken kött eller päls. De är bara skjutna och dumpade.

Hon är rädd för att djuren skjutits och lagts dit för att någon vill komma åt vargar.

– Som hundägare blir man lite orolig, om någon förgiftar kadaver för att vargarna ska äta. Men det är ju inte säkert att det var så i det här fallet.

Helen ringde polisen och gjorde en anmälan. Polisen säger till Värmlands Folkblad att det inte är brottsligt att lämna ett kadaver i skogen – men att det däremot kan röra sig om jaktbrott.

I Värmlands län är det jakt på rödräv mellan den 1 augusti och 31 mars och skogshare mellan den 1 september och 28 februari, enligt Svenska Jägareförbundet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset