För 27 år sedan försvann 3-åriga Gavin Paros från sin mamma i Dorset, Storbritannien. Nu har de hittat tillbaka till varandra – tack vare Facebook.

62-åriga Avril Grube hade vårdnaden om sin son, men pappan hade umgängesrätt efter att paret bröt upp 1982. Men samma år försvann pappan med sonen till sitt hemland Polen efter ett besök på en djurpark, berättar systern Beryl Wilson för BBC.

Sökandet pågick i åratal, både ungerska ambassaden och tidigare premiärministern Margaret Thatcher har engagerats i frågan. Men först nyligen kom systern på på idén att söka på brorsonens namn på det sociala forumet Facebook – och där fick de jackpot. Uppgifterna om födelseort och moderns namn stämde.

Gavin Paros, som nu fyller 30 år och har tre barn, hade inte varit aktiv på sajten sedan oktober förra året. Inledningsvis svarade han inte på systerns mejl, men när hon kontaktade hans barn fick hon äntligen ett livstecken från Paros.

– Jag blev så lättad. Det tog mig 27 år att hitta honom, men jag har aldrig givit upp hoppet, säger hon till BBC.

Efter Paros försvinnande har Avril Grube lidit av olika hälsoproblem. Bara för en vecka sedan skrevs hon ut från sjukhuset efter en stroke. Men i söndags kunde hon tala med sin son på telefon, med hjälp av en tolk.
– Just nu är hon i sjunde himlen, säger systern till BBC.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset