De två kvinnorna hittade spelkuponger värda en halv miljon kronor på gatan – och tog ut vinsten. Nu döms de i hovrätten.

Det var i november 2013 som de två kvinnorna, en mamma och hennes dotter, hittade ett kuvert på gatan i Malmö, skriver Kvällsposten.

I kuvertet låg spelkuponger – värda en halv miljon kronor. Kvinnorna kontaktade då Svenska Spel och ställde generella frågor, utan att nämna de upphittade kupongerna, och fick veta att eftersom inget spelkort använts så gick det inte att koppla kupongerna till den riktiga ägaren.

Så en av kvinnorna gick helt enkelt och löste in vinsten på 500 000 kronor.

Jan Svensson på Svenska Spel säger till Kvällsposten att man på den tiden kunde spela anonymt och att den som löste in en vinstkupong också var den som fick pengarna på sitt konto.

I dag, däremot, måste alla spel registreras med spelkort. Trots det så blev de två kvinnornas lycka inte långvarig – eftersom ägaren kände tobakshandlaren.

– Vi lämnade all information till polisen, de kunde sedan koppla informationen till den butik där spelet hade registrerats. Men hade mannen inte hade känt tobakshandlaren sedan tidigare hade han inte haft något skydd alls, säger Jan Svensson till Kvällsposten.

Kvinnorna döms nu av hovrätten till villkorlig dom och dagsböter för behörighetsmissbruk. De ska också betala ett skadestånd till mannen.

Den som begår behörighetsmissbruk riskerar att dömas till böter eller som max fängelse i två år.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset