Dom. Misshandlades nästan till döds – hävdar att hon beställde mord på sig själv. Men tingsrätten i Ystad dömer hennes sambo till rättspsykatrisk vård.

Den unga kvinnan misshandlades medvetslös av sin sambo. Därefter försökte han strypa henne med en sladd. Men kvinnan hävdar att sambon inte är den skyldige utan att hon beställt ett mord på sig själv. 

Ystads tingsrätt sågar dock den förklaringen och dömer den 49-årige sambon till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Det var den 31 maj i år som den höggravida kvinnan bad en granne att larma polis då hon befarade att hennes partner höll på att begå självmord i garaget. 

Polisen som kom till platsen noterade skador i kvinnans ansikte och hon sa då att hon blivit misshandlad av 49-åringen. Anledningen till misshandeln ska ha varit att sambon ville att de skulle begå självmord tillsammans och hon hade vägrat.

Nästa dag ändrade kvinnan sin version och hävdade att sambon inte skadat henne utan att hon ville dö och hade därför beställt ett mord på sig själv. Våldet mot henne hade utövats av en främmande man,
menade kvinnan.

Ystads tingsrätt anser att bevisen i form av offrets första uppgifter samt hennes skador räcker för att döma mannen för grov misshandel. 

Då det saknas utredning kring omständigheterna med strypningen, bland annat hur länge och med vilken kraft 49-åringen drog åt snaran, kan mannen inte dömas för försök till mord.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset