Brittiske Tom Knights svar till en man på dejtingappen Grindr har belyst stigmat kring hiv och väckt uppmärksamhet efter hans Facebook-inlägg om ordväxlingen. 
Brittiske Tom Knights svar till en man på dejtingappen Grindr har belyst stigmat kring hiv och väckt uppmärksamhet efter hans Facebook-inlägg om ordväxlingen. 

När hiv-positiva Tom Knight, 28, möttes av fördomar gav han det dissiga ragget något att fundera över.

Det var i förra veckan som eventmanagern, producenten och kolumnisten Tom Knight, 28, från London chattade med en man på Gridnr, en dejtingapp som riktar sig till män som har sex med andra män.

När han berättade att han är hiv-positiv, något han varit sedan 2013, tog konversationen en plötslig vändning. 

► LÄS MER: Maria, 30: ”Svårt att berätta om min hiv när jag träffar killar”

"Åh, du har Hiv... Jag är inte redo för den typen av komplikation i mitt liv", ska mannen ha skrivit varpå Tom Knight enligt egen utsago bläddrade igenom hans uppladdade bilder och svarade:

”Åh, du bär fortfarande utsvängda jeans... Jag är inte säker på att jag är redo för den typen av komplikation i mitt liv.”

Efter att ha återgett konversationen i ett inlägg på Facebook har Knights svar på tal hyllats av flera. Många menar att han sätter fingret på en viktig fråga och belyser hur det än i dag finns många fördomar och felaktiga föreställningar om hiv-positiva personer och hur det är att leva med diagnosen.

► LÄS MER: Nej, hiv kan inte spridas i apelsiner

Efter att den amerikanska sajten Buzzfeed intervjuat Tom Knight med anledning av ordväxlingen har han överösts av hejarop – och en och en annan flirtig kommentar. 

I ett nytt Facebook-inlägg tackar han på lördagsförmiddagen för det enorma stöd han fått det senaste dygnet:

"Jag kan fortfarande inte riktigt förstå effekterna som artikeln har haft och jag är ganska stolt över vad jag har gjort. Min enda avsikt var att belysa stigmat kring hiv och det är precis vad som har skett. Det har synliggjort trångsynta människor från både vänster, höger och mitten, men de enda som ska skämmas är de, skriver han.

Man on Grindr - 'Oh you have HIV... I'm not ready for that kind of complication in my life'.Me - *Flicks through his...

Posted by Tom Knight on  Saturday, September 5, 2015

I samband med Internationella aidsdagen har Metro tidigare intervjuat personer som lever med hiv, som då berättade om hur de stött på fördomar i samhället.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset