Ett hem för hemlösa djur i New York tar hjälp av dejtingappen Tinder för att hitta ett nytt hem åt hemlösa hundar.
Ett hem för hemlösa djur i New York tar hjälp av dejtingappen Tinder för att hitta ett nytt hem åt hemlösa hundar.

Många hoppas hitta kärleken på dejtingappen Tinder, men nu kan du även hitta en hjärtvän i form av människans bästa vän – hunden. Appen ska hjälpa övergivna hundar att få ett nytt hem.

Dejtingtjänsten Tinder är en självklar app för många singlar. Appen gör det möjligt att flirta med personer som befinner sig i närheten av dig. Nu har den fått en konkurrens på marknaden – av söta djur.

Den Manhattan- baserade hjälporganisationen Social Tees, som driver ett hem för övergivna hundar, använder sig av Tinder för att hjälpa övergivna hundar i New York att få nya hem. Genom att lägga ut dejtingprofiler till herrelösa hundar på tjänsten, hoppas de hitta nya ägare åt dem, skriver The Mirror

Facebook tillåter djur-profiler vilket gör det möjligt att koppla kontot till appen. Men för att få fler matchningar med kärlekstörstande medlemmar har man ändrat åldern på hundarnas profiler.

–  Folk använder Tinder för att hitta kärleken och för att finna relationer och sällskap. De här hundarna har något att ge, säger Alexis Mood på pr-byrån BBH som har hjälpt till med kampanjen, till Adweek.

På bara en vecka hade tio hemlösa hundar fått över 2 700 matchningar via appen, enligt Adweek.

Nu sprider sig de populära hund-matchningarna. Den amerikanska underhållnings- och nyhetssajten Buzzfeed har nyligen lanserat appen ”Cute Or Not”. 

Där kan hund-och kattälskare svepa åt höger eller vänster för att bedöma om de är söta eller inte, skriver webbtidningen Engadget.

Husdjursägare som vill göra sin hund till en nätkändis kan även ladda upp bilder på vovven.

Så oavsett om du bara vill dela bilder på söta hundar, marknadsföra ditt eget husdjur eller är på jakt efter ett ny liten kompis, så kan Tinder vara det rätta forumet. 

I USA finns det över 13 000 hem för övergivna djur. Varje år tar de emot nästan fyra miljoner hundar, enligt den amerikanska djurrättsorganisationen ASPCA (American Society for the Prevention of Cruelty to animals).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset