En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar fyllda med förnödenheter nådde östra Ghouta under måndagen.
En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar fyllda med förnödenheter nådde östra Ghouta under måndagen.

En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar med viktiga förnödenheter har nått civila i östra Ghouta i Syrien. Senare i veckan väntas ytterligare hjälp, rapporterar Reuters.

En hjälpkonvoj bestående av 46 lastbilar fyllda med viktiga förnödenheter har nått östra Ghouta i Syrien, rapporterar Reuters.

I lasten finns bland annat medicin, sjukvårdsmaterial och mat. Den första konvojen är lastad med mat till cirka 27 000 människor, och senare i veckan ska ytterligare en konvoj leverera mat till sammanlagt 70 000 människor.

LÄS MER: Civila i belägrade Ghouta kan få nödhjälp i helgen

Hjälpinsatsen sker dryga veckan efter att FN:s säkerhetsråd förhandlat fram ett eldupphör i landet. Trots detta fortsätter bomberna att falla öster om Damaskus, vilket gör att hjälpkonvojerna inte kan leverera så mycket som det vart tänkt från början, enligt Sveriges Radio. Hjälpkonvojens färdväg ska dock ha koordinerats av stridande parter för att undvika att lastbilarna hamnar i skottelden.

Östra Ghouta sträcker sig från huvudstaden Damaskus östra förorter och ut på landsbygden. Området kontrolleras i huvudsak av två rebellgrupper och har varit belägrat av regimtrogna styrkor sedan 2013. Omkring 393 000 civila tros finnas kvar i området och de sitter fast mellan de islamistiska rebellerna och Assadregimen och dess allierades bomber.

LÄS MER: Syrienexperten: ”Så kan vi förstå bombningarna av Ghouta”

Bara de senaste veckorna har minst 600 civila dödats ,enligt Syriska människorättsobservatoriet, SOHR.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset