Poliskonstapeln Chris Stevens (th) och bilden på honom och den äldre mannen som nu sprids på nätet och har delats och gillats av tusentals.
Poliskonstapeln Chris Stevens (th) och bilden på honom och den äldre mannen som nu sprids på nätet och har delats och gillats av tusentals.

Poliskonstapeln Chris Stevens fångades på bild när han går armkrok med en äldre man som kämpat med sina tunga matkassar. Nu hyllas han efter att den hjärtvärmande bilden blivit viral.

En hjärtvärmande bild på en poliskonstapel som följer en äldre man hem längs ett bostadsområde i Engelska Northhamptonshire har fått enorm spridning på nätet. Konstapeln Chris Stevens hyllas nu för sitt fina agerande, skriver brittiska The Mirror.

I ett inlägg på Northamptonshirepolisens Facebook, som delats nästan 41 000 gånger och gillats av över 400 000, berättar Stevens att han såg mannen lutad mot en vägg och gick över för att se om han var okej.

– Han sa att han hade varit i stan och shoppat men att han kommit på fel buss och kämpade för att komma hem. Så jag frågade om han ville ha hjälp. Han sa att det vore bra, så jag tog hans shoppingkasse och han höll min arm när vi gick tillbaka till hans hus och vi hade en trevlig pratstund.

LÄS MER: Svenska soldater hyllar polisens hotfulla budskap

Den äldre mannens hustru blev ganska så förvånad när hon öppnade dörren och såg sin man i sällskap med poliskonstapeln.

Chris Stevens säger att han är glad över att polisen får uppmärksamhet för att göra bra saker då saker som dessa enligt honom händer runt om i landet varje dag.

The Mirror skriver att mannens dotter även tackar polisen i en kommentar i Facebook-inlägget. Den kommentaren har i sin tur gillats över 5 000 gånger.

– Jag vill tacka Corby-officeraren som hittade min pappa i går, han har Alzheimers och hade vandrat iväg, de hittade honom väldigt fort och förde hem honom. Han var lite irriterad när de inte ville ta emot bensinpengar för att de gav honom lift lol!

Den virala bilden har efter all uppmärksamhet även lagts upp på polisens Twitter.

A lot of people have contacted us about one of our officers helping an elderly man in Kingsthorpe earlier this week...

Posted by Northamptonshire Police on Thursday, June 11, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset