Den flera ton tunga hjullastaren som under natten till fredagen kördes in i entrén till elektronikjättens butik.
Den flera ton tunga hjullastaren som under natten till fredagen kördes in i entrén till elektronikjättens butik.

En hjullastare körde natten till fredagen in i entrén till Media Markt i Barkaby norr om Stockholm. Det rör sig om en smash and grab-kupp, men polisen vet ännu inte vad bytet består av.

Klockan 04.51 i natt fick polisen ett meddelande från väktarbolaget som ansvarar för butiken om att inbrottslarmet gått.

Den flera ton tunga hjullastaren hade kört genom entrén i en smash and grab-kupp. Men när polisen anlände var platsen helt öde, enligt uppgifter från Norrortspolisen.

– Platsen är avspärrad. Teknikerna kommer komma dit och försöka säkra spår och i närområdet hade fotanglar placerats ut. Två personbilar och en polisbil har fått punktering, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Kebbar Derian, som på fredagsmorgonen var på väg till närliggande Ikea med sin fru, var en av de som stannade till utanför butiken och såg det hela.

– Vi såg att alla anställda stod utanför, ingen gick in och det såg ganska rejält ut, säger han till Metro.

Det finns ingen misstänkt eller några uppgifter om hur många inbrottstjuvarna var eller vad bytet består av.  Polisen har inlett en förundersökning om grov stöld.

För knappt två veckor sedan utsattes Siba i Uddevalla för en liknande kupp, skriver Aftonbladet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset